COVID 19

2.11.20

Til klubformænd, ungdomskontakter, kontaktpersoner for kapsejlads og surfkontakter samt formænd for klasseorganisationer

Kære alle

23. oktober strammede statsministeren som bekendt lovgivningen i forhold til corona. Vi er nu blevet delvist klogere på, hvad de nye restriktioner betyder for sejlsporten. Blandt andet gælder følgende:

• Vi har fået et differentieret forsamlingsforbud, der betyder, at idrætsaktiviteter for børn og unge til og med 21 år må samle op til 50 personer, mens der for personer fra og med 22 år gælder et forsamlingsforbud på 10 personer.
  • Med virkning fra den 29. oktober og foreløbig frem til den 2. januar 2021, skal der bæres mundbind i idrætsfaciliteter og klubhuse. Dette gælder dog ikke under selve træningen.
  • Det er fortsat lovligt at samle op til 500 personer til eksempelvis generalforsamlinger. Dog skal en række betingelser være opfyldt.

Vi har opdateret hjemmesiden med uddybninger af ovenstående, men der er fortsat mange tvivlsspørgsmål i forhold til, hvordan de nye retningslinjer skal tolkes. Dansk Sejlunion vil gå i dialog med DIF for at få klarhed over en række tvivlstilfælde i de nye retningslinjer. Når vi ved mere, vil vi ajourføre informationen på hjemmesiden og om nødvendigt igen skrive direkte til alle klubber og klasser.

Vi opfordrer alle klubber, klasser og sejlere til at følge de nye krav og anbefalinger, så vi bedst muligt kan dyrke vores sport og fællesskab.

Mikael Jeremiassen
Kapsejladskonsulent